2017. január 2.

Insalata alla cugina

Az ünnepek köztött meglátogattam unokanővéremet. Nagyon sok mindenben egy húron pendülünk, így az étkezésben is van közös nevezőnk.
Nála ettem életemben először a salátát úgy, hogy gránátalma is volt benne és bár kissé szkeptikus voltam ellenben annál bátrabb, a kóstolás nem maradt el. Nagyon ízlett az összeállítás, hamar elfogyott a teljes elkészített mennyiséget, sült tintahal karikák kíséretében.
Azóta már itthon is elkészítettem legalább három alkalommal, különféle összeállításban a gránátalmás csoda salátát.

Legutóbb (ma este) az alábbiakból készült:

  • galambbegy saláta
  • kígyóuborka
  • hónapos retek
  • gránátalma magok
  • olíva olaj
  • só, bors
  • citromlé (vagy balzsamecet)
  • sonkás omlett metélt
A saláta alapot a zöldségekből és a gyümölcsből összeállítom, ráöntöm az olajat ízesítem a fűszerekkel, citrommal.
Serpenyőben kissé átsütöm a sonkákat, leöntöm felvert tojással és hagyom megszilárdulni, majd megfordítom egyben és a másik felét is kicsit megsütöm.
Kiveszek belőle egy adagot, metéltnek felszeletelem és a salátára halmozom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!