Az ünnepek köztött meglátogattam unokanővéremet. Nagyon sok mindenben egy húron pendülünk, így az étkezésben is van közös nevezőnk.
Nála ettem életemben először a salátát úgy, hogy gránátalma is volt benne és bár kissé szkeptikus voltam ellenben annál bátrabb, a kóstolás nem maradt el. Nagyon ízlett az összeállítás, hamar elfogyott a teljes elkészített mennyiséget, sült tintahal karikák kíséretében.
Azóta már itthon is elkészítettem legalább három alkalommal, különféle összeállításban a gránátalmás csoda salátát.
Legutóbb (ma este) az alábbiakból készült:
- galambbegy saláta
- kígyóuborka
- hónapos retek
- gránátalma magok
- olíva olaj
- só, bors
- citromlé (vagy balzsamecet)
- sonkás omlett metélt
Serpenyőben kissé átsütöm a sonkákat, leöntöm felvert tojással és hagyom megszilárdulni, majd megfordítom egyben és a másik felét is kicsit megsütöm.
Kiveszek belőle egy adagot, metéltnek felszeletelem és a salátára halmozom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!