2017. február 22.

Darált húsos saláta

Ennél a salátánál döbbentem rá igazán, hogy a salátáknak annyi, de annyi variációja lehetséges, hogy egyszerűen megunhatatlan.
Szintén a gyors receptek közé tartozik, és ez szerencsére nem válik a hátrányára.

Hozzávalók 2 főre (kb):
  • 250 gr darált pulykahús
  • 1 avokádó feldarabolva
  • 1 nagy paradicsom feldarabolva
  • jégsaláta (vagy bármilyen amit szeretsz)
  • Lime leve vagy balzsamecet
  • Olíva olaj
  • Fűszerek só, bors

Igazából csak a darált hús elkészítéséhez kell némi idő. Mély serpenyőben zsiradékot melegítünk, és rádobjuk a darált húst. Folyamatos keverés közben ízlés szerint, lehetőleg mediterrán vagy keleti fűszerekkel bolondítjuk. Figyelni kell rá, hogy a darált húst lehetőleg minél apróbb darabokra szedjük. Pár perc alatt átpárolódik, átsül.
Ez alatt az idő alatt a paradicsomot és az avokádót feldaraboljuk, meglocsoljuk az olajjal, a lime levével, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.
A felaprított salátát tálakra osztjuk, a húst a tetejére halmozzuk, és az előre elkészített paradicsomos avokádós öntettel díszítjük.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!