Ez az étel szintén azok közé tartozik, amiket nagyon kedvelek. Minimál fizikai és időbeni ráfordítással "megfőzi" magát és már tálalható is. Ehhez persze az kell, hogy időben elkezdjük összekészíteni.
Hozzávalók:
- vecsési savanyú káposzta
- 4 szelet csontos karaj
- 4 szelet csontos tarja
- babérlevél
- szemes bors
a páchoz:
olaj, só, őrölt piros paprika, bors, rozmaring,
Ez a variáció pataki tálban készült. A vecsési savanyú káposztát a tál aljára terítettem (nem kellett átmosni mert épp friss és pont megfelelően savanyú volt). Dobtam rá 10-12 szem borsot, 6-8 babérlevelet.
A kb. egy órát magyaros fűszerezésű olajos pácban érlelt, szeletelt karajt és tarját felváltva a tetejére sorakoztattam. Tettem még rá füstölt szalonnából 3 szeletet (kakastaréjt) és lefedtem a pataki tál tetejével.
A kb. egy órát magyaros fűszerezésű olajos pácban érlelt, szeletelt karajt és tarját felváltva a tetejére sorakoztattam. Tettem még rá füstölt szalonnából 3 szeletet (kakastaréjt) és lefedtem a pataki tál tetejével.
Folyadék nem kell alá.
150 fokon puhulásig sütöttem (2-3 óra attól függően mekkora adagot sütünk).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!