2018. január 28.

Kelbimbós csirkemell

Hirtelen ötlet volt ez az összeállítás és nem is gondoltam, hogy ennyire finom lesz. Az indiai konyha rengeteg zöldséget, növényi alapanyagot használ. A fűszerei sok esetben segítenek újragondolni egy egy hagyományos magyar fogást is. Míg a családtagjaim maguknak sütőben sült sajtos csirkemellet kértek a serpenyőben sült burgonyával és rizi-bizivel, én magam számára kelbimbóval és kókusztejszínnel házasítottam össze a csirkemellet.


Hozzávalók:

  • 3-4 szelet csirkemell
  • kókuszzsír
  • 1 zacskó kelbimbó
  • 1 konzerv kókusztejszín
  • fűszerek ízlés szerint: Só, őrölt kurkuma, őrölt római kömény, őrölt csili


Elkészítés:

  1. A fűszereket összekeverem és félreteszem.
  2. A sózott csirkemell szeleteket forró zsiradékon mindkét oldalukon pirosra sütöm, félreteszem őket.
  3. Ugyanabba a serpenyőbe dobom a megtisztított, félbevágott kelbimbókat és hirtelen megpirítom őket. A fűszerkeverékkel megszórom és még egy kicsit rázva, keverve sütöm. Felöntöm a kókusztejszínnel és sűrűre forralom.
  4. A húsokat jénaiba fektetem, amit előtte zsiradékkal bekentem, majd befedem a kókusztejszínes kelbimbókkal.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöm.
  6. Adagokban tálra szedem és tálalom
Önmagában is laktató étel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!