2018. január 21.

Mediterrán feltét, vagy köret



Ezt a fogást tegnap találtam ki. Volt néhány mediterrán alapanyagom, friss édeskömény a hűtőben...

Hozzávalók:

  • 3 db édeskömény
  • 4-5 db aszalt, olajban eltett paradicsom
  • 4-5 fekete olivabogyó
  • 6-8 db olajban eltett kis méretű sózott szardínia szelet
  • oliva olaj (ha nem a paradicsom olaját használjuk)
  • só, citromlé

Az olajat felmelegítem serpenyőben. Hozzáadom a felszeletelt paradicsomokat, és az olíva bogyókat. Kicsit átmelegítem, pirítom őket, majd hozzáadom a halszeleteket is. Átforgatom, majd a felszeletelt édeskömény gumókat is hozzáadva, rázogatva roppanósra párolom a zöldséget.
A végén sózom, citromlével meglocsolom és tálalom.
Halakhoz, esetleg pizzára feltétként is finom, de magában, friss salátával összekeverve könnyű vacsora lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!