Ezt a fogást tegnap találtam ki. Volt néhány mediterrán alapanyagom, friss édeskömény a hűtőben...
Hozzávalók:
- 3 db édeskömény
- 4-5 db aszalt, olajban eltett paradicsom
- 4-5 fekete olivabogyó
- 6-8 db olajban eltett kis méretű sózott szardínia szelet
- oliva olaj (ha nem a paradicsom olaját használjuk)
- só, citromlé
Az olajat felmelegítem serpenyőben. Hozzáadom a felszeletelt paradicsomokat, és az olíva bogyókat. Kicsit átmelegítem, pirítom őket, majd hozzáadom a halszeleteket is. Átforgatom, majd a felszeletelt édeskömény gumókat is hozzáadva, rázogatva roppanósra párolom a zöldséget.
A végén sózom, citromlével meglocsolom és tálalom.
Halakhoz, esetleg pizzára feltétként is finom, de magában, friss salátával összekeverve könnyű vacsora lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!