A borsó szezonja van már, és a cukkini is szedhető a kertekben. Ennek örömére megosztok veletek egy nagyon egyszerű és legalább annyira finom étel receptet:
Hagymát apróra vágok és megdinsztelem. Megszórom piros paprikával, pici sóval. Karikára vágott zsenge répát rakok rá és a fejtett zöldborsót. Kevés vizet adok alá. Mikor majdnem puhák a zöldségek, az apró kockára vágott cukkinit is hozzá adom, még öntök hozzá vizet hogy bő leve legyen. Míg felforr, kikeverem a nokedlit és óvatosan a zöldségekre szaggatom. Puhára főzöm. Utána sózom ha szükséges. Lényegében egy sűrű zöldség ragut kapunk, vagy nevezhetjük inkább zöldség pörköltnek nokedlivel. Mi nagyon szeretjük. Egyszerű, gyors, laktató étel.
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság. Volt szerencsém megkóstolni kedves blogíró barátnőm konyhájában. Szerető vendégszeretetével fűszerezve; és azóta annyira bevált, hogy 1 és fél hét alatt már 2x elkészítettem én is családom örömére... szeretettel ajánlom én is így a zöldségszezonban....
VálaszTörlésJudit