2013. június 19.

Zöldborsó pörkölt nokedlivel


A borsó szezonja van már, és a cukkini is szedhető a kertekben. Ennek örömére megosztok veletek egy nagyon egyszerű és legalább annyira finom étel receptet:

Hagymát apróra vágok és megdinsztelem. Megszórom piros paprikával, pici sóval. Karikára vágott zsenge répát rakok rá és a fejtett zöldborsót. Kevés vizet adok alá. Mikor majdnem puhák a zöldségek, az apró kockára vágott cukkinit is hozzá adom, még öntök hozzá vizet hogy bő leve legyen. Míg felforr, kikeverem a nokedlit és óvatosan a zöldségekre szaggatom. Puhára főzöm. Utána sózom ha szükséges. Lényegében egy sűrű zöldség ragut kapunk, vagy nevezhetjük inkább zöldség pörköltnek nokedlivel. Mi nagyon szeretjük. Egyszerű, gyors, laktató étel.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság. Volt szerencsém megkóstolni kedves blogíró barátnőm konyhájában. Szerető vendégszeretetével fűszerezve; és azóta annyira bevált, hogy 1 és fél hét alatt már 2x elkészítettem én is családom örömére... szeretettel ajánlom én is így a zöldségszezonban....

    Judit

    VálaszTörlés

Köszönöm hozzászólásodat!