2015. május 17.

Kapros karfiolleves

Mennyei párosítás!




A karfiol az egyik kedvenc zöldségem, a kapor mellett. Érdekes, hogy gyermek koromban egyikért sem rajongtam... de ami késik, nem múlik! :-D

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 2 kanál tetszés szerinti zsíradék
  • só ízlés szerint
  • őrölt pirospaprika
  • 2 szál sárgarépa hosszában félbevágva, majd szeletelve
  • 1 kis fej karfiol apró rózsákra szedve
  • 1 csokor friss kapor apróra vágva
  • 2 kanál mascarpone (elhagyható, nem paleolit!)
Elkészítés:

A hagymát a zsiradékon megdinsztelem, sózom, majd felöntöm egy kevés vízzel és 15-20 perc alatt puhára főzöm, majd zsírjára sütöm. Megszórom a piros paprikával, majd a répát beleteszem, átforgatom, kicsit pirítom, majd 1 dl vízzel fedő alatt párolom egy keveset. Hozzáadom a karfiolt is, majd felöntöm vízzel és puhára főzöm a zöldségeket. (A karfiol éppen megpuhuljon, ne főjön pépesre!)
Kóstolom, és sózom ha szükséges. A levesből egy kevés levet csészébe teszek, elkeverem a mascarponeval, majd a levesbe öntöm. Tálalás előtt beleszórom a kaprot is, forrón teszem az asztalra.

Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!