Tegnap délután mikor hazaestem, az interneten kezdtem gombával készült ételek után kutatni, hogy estére egy finom laktató levest tudjak a család elé tenni. Így akadtam rá a mindmegette oldalán erre a receptre. Kicsit módosítottam rajta, mert szerettem volna ha számomra paleolittá tehető, de egy hozzávalóval a család többi tagja számára is elfogadható lesz.
Amit én használtam alapanyagként:
- 10 dkg füstölt csemege szalonna
- 1 kanál sertészsír
- 9-10 szál enyhén fokhagyma ízű metélőhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg sertés húsos csont
- 1/2 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkás kanál őrölt köménymag
- só
- 1 tk borsikafű
- 2 nagyobb babérlevél
- 1/2 zöldpaprika
- 1 kanál mustár
- 1 kanál almaecet
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 kis csokor kapor
- 1/2 csésze mascarpone sajt (palolitban elhagyandó)
Elkészítés:
A szalonnát felkockáztam, kevés sertés zsírra tettem és kisütöttem belőle a zsírját. Erre tettem a közben felaprított metélőhagymát és a hagymát. Üvegesre pároltam, sóztam, és a csontos húst rátettem, fehérre sütöttem, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje. Beletettem a fűszereket, a fokhagymát és a felaprított paradicsomot.
Mikor felforrt, hozzáadtam a szintén apróra vágott paprikát, a mustárt és az almaecetet. Lassú tűzön főztem. Mielőtt a hús levált volna a csontról, beletettem a felszeletelt répaféléket és puhára főztem őket, végül beleraktam a vékony szeletekre vágott gombát és a felaprított kaprot. Még egyet forraltam rajta. Kivettem belőle a saját adagomat, majd egy kevés levével elkevertem 2-3 kanál mascarpone-t és a leveshez adtam. Tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!