2015. május 17.

Karfiol indiai fűszerekkel


Nagyon gyorsan elkészül ez a finom, fűszeres étel. Egyik délután készítettem magamnak, mikor csak egy fél órám volt összedobni az ebédemet.

Hozzávaló

fűszerek 1 személyre:

  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt csili
  • 1/2 mokkáskanál fekete mustármag
  • 1/2 mokkáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 mokkáskanál kurkuma
  • 1/2 mokkáskanál koriander
  • só ízlés szerint
alapanyagok 1 személyre
  • 1 ek kókuszzsír
  • két maroknyi apróra vágott, mosott karfiolrózsa
  • 2-4 tojás mérettől függően (a képen láthatóak japán tojások)
  • 1 kis konzerv kókusztej vagy mascarpone (nem paleo)
Elkészítés:

A tojásokat felteszem főni.

A kókuszzsírt felforrósítom. Először a fekete mustármagot szórom bele és amikor elkezd pattoggni, az összes többi fűszert is hozzá adom. Átkeverem, majd rádobom a karfiolrózsákat is. Kevés ideig pirítom, majd nagyon kevés vizet töltök alá és lefedem. Gyakori rázogatás mellett előfőzöm a levét majd zsírjára pirítom. Akkor jó, ha finom roppanós-puha lesz, nem fő szét. Felöntöm a kókusztejjel és krémesre főzöm.
A tojásokat meghámozom, felvágom és a karfiollal tálalom.

Ha lakto-ovo vegetáriánus vagy, akkor akár mascarpone-val is helyettesítheted a kókusztejet. Ekkor hagyj egy kis levet a karfiol alatt és úgy keverd hozzá a sajtot, hogy lazább krémet kapjál.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!