Az ételt Anita receptje ihlette. Mivel nem volt itthon minden hozzávalóm és vásárolni külön ezért nem akartam, kicsit módosítottam a hozzávalókat úgy, hogy mégis megmaradjon a távol keleti ízvilág.
Hozzávalók:
8 db csirkeszárny
3 evőkanál méz
2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 dl napraforgó olaj
1 dl mirin
2 teáskanál mustár
törött bors
só
a körethez:
Bármilyen, ízlés szerinti nyers zöldség. Én saláta levelet, uborkát és répát használtam, amit zöldségpucolóval egészen vékonyra szeltem.
Azt, hogy a paleo életmódodba mennyire fér bele a mirin, döntsd el Te a LINK-en található információk alapján.
Nekem alkalmanként simán belefér :-D
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat, a fűszereket és fokhagymát elkeverjük, hogy egységes pácot kapjunk. Én teljes éjszakára a hűtőbe tettem, másnap hőálló tálba rendeztem, a pácot is ráöntöttem, majd kb. 50 perc alatt, félidőben fordítva, minkét oldalát pirosra sütöttem 200 fokos sütőben.
Mennyei lett!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg az alábbi gombokon:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!