A hét végén egy nagy tarja darabot fokhagymás fűszeres pácba tettem éjszakára és másnap jénai edényben puhára sütöttem.
Hétfőre is maradt a húsból, így arra gondoltam, kicsit megturbózom és átalakítottam salátává. Nagyon finomra sikerült :-D Fűszeres pirított karfiollal tálaltam.
A salátához nem kell más, csak a szokásos majonéz alap, pár darab friss tojás és a sült tarja.
A MAG3 gépben megfőztem a tojásokat, majd miután a gép lehűlt, elkészítettem benne a majonézt is. A főtt tojásokat lehűtöttem, meghámoztam, szeletelővel felszeleteltem, a sült húst felaprítottam és az elkészült majonézbe kevertem.
A majonézhez:
- 1 db L-es tojás
- 1 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 1 tk citromlé
- 1 kanál mustár
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!