2012. augusztus 26.

Maha Brinjal

Padlizsán, burgonya és házisajt

Ez az étel, bár kifejezetten vegetáriánus étkezésnek megfelelő összetevőkből készül, mégis a "húsevők örömének" nevezhető, mert a sült sajt, fűszeres szószban megfőzve, állagában és küllemében is emlékeztet a húsra.

Hozzávalók:
  • ghí vagy növényi olaj a sütéshez
  • 3 nagy burgonya
  • 2 nagy padlizsán
  • 250 gr házisajt (panír)
  • 1 evőkanál ghí vagy vaj és növényi olaj keveréke
  • 2 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál összemorzsolt szárított erős paprika
  • 1/2 kávéskanál hing
  • 1/2 kávéskanál kurkuma
  • 5 dl savó
  • 1/2 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 és 1/2 kávéskanál só
A fotót nem én készítettem, internetes oldalról van!
A padlizsánt, a burgonyát és a sajtot 2,5 cm-es kockákra vágjuk, és a ghíben vagy olajban külön-külön megsütjük.
1 evőkanál ghít felmelegítünk, barnára pirítjuk benne a római köményt, beleszórjuk a paprikát, a hinget és a kurkumát, majd néhány másodperccel ezt követően felöntjük a sóval és az őrölt korianderrel ízesített savóval.
Nagy lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a sült zöldségeket és a sajtot, majd kis lángon kb. 20 percig főzzük.
A burgonya fényes és aranysárga, a padlizsán puha, a sajt pedig lédús lesz.
Forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!