Gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthető pakora, de Indiában talán a karfiol pakora a legnépszerűbb. A pakorát mindig gőzölgő forrón tálaljuk!
Hozzávalók:
- 225 g csicseriborsó liszt (vagy sárgaborsó liszt)
- 1 evőkanál kalinji
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/4 kávéskanál erős fűszerpaprika
- 2 kávéskanál őrölt koriander
- 2 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kávékanál kurkuma
- 1/4 kávéskanál hing
- 2 kávéskanál só
- 250 ml hideg víz
- 700 gr szeletekre vágott padlizsán
- Főtt rizs és a korábban leírt recept alapján paradicsom csatni
A csicseriborsó lisztet egy edénybe szitáljuk és pár kanál vízzel csomómentesre keverjük, majd annyi vizet adunk folytonos keverés közben, hozzá, hogy a kanál hátulját befedje a híg tészta.
10-15 percet pihentetjük. A megmosott, felkarikázott padlizsánokat a habverővel ismét felvert tésztába forgatjuk és azonnal a felmelegített ghíbe vagy növényi olajba tesszük.
A zsíradék ne legyen túl forró mert akkor hamar megpirul a külseje, de a belseje nem puhul át.
Aranybarnára sütjük és a gőzölgő főtt rizzsel, pár kanál paradicsom csatnival forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!