2012. augusztus 16.

Padlizsán pakora paradicsom csatnival, rizzsel

Gyakorlatilag bármilyen zöldségből készíthető pakora, de Indiában talán a karfiol pakora a legnépszerűbb. A pakorát mindig gőzölgő forrón tálaljuk!


Hozzávalók:

  • 225 g csicseriborsó liszt (vagy sárgaborsó liszt)
  • 1 evőkanál kalinji
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/4 kávéskanál erős fűszerpaprika
  • 2 kávéskanál őrölt koriander
  • 2 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávékanál kurkuma
  • 1/4 kávéskanál hing
  • 2 kávéskanál só
  • 250 ml hideg víz
  • 700 gr szeletekre vágott padlizsán
  • Főtt rizs és a korábban leírt recept alapján paradicsom csatni
A csicseriborsó lisztet egy edénybe szitáljuk és pár kanál vízzel csomómentesre keverjük, majd annyi vizet adunk folytonos keverés közben, hozzá, hogy a kanál hátulját befedje a híg tészta.
10-15 percet pihentetjük. A megmosott, felkarikázott padlizsánokat a habverővel ismét felvert tésztába forgatjuk és azonnal a felmelegített ghíbe vagy növényi olajba tesszük.
A zsíradék ne legyen túl forró mert akkor hamar megpirul a külseje, de a belseje nem puhul át.
Aranybarnára sütjük és a gőzölgő főtt rizzsel, pár kanál paradicsom csatnival forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!