- 2 db padlizsán
- 125 gr zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
- 10 friss bazsalikomlevél
- 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 500 ml olivaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, sütőlemezen 15-20 perc alatt puhára, aranybarnára sütjük. Ha kihűltek, kanállal kikaparjuk a padlizsánhúst a héjából. Egy keverőtálba rakva összetörjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a parmezánt, a bazsalikomot és a fokhagymát, a tojást a sót és a borsot, majd a zsemlemorzsát, míg formálható, kissé kemény masszát kapjunk.
Diónyi golyókat készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk és 5-7 perc alatt kisütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, forrón tálaljuk. (Másnap is puha friss marad a hűtőben tároló dobozba zárva) :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!