2012. augusztus 1.

Szicíliai sült padlizsán

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 125 gr zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 10 friss bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 500 ml olivaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, sütőlemezen 15-20 perc alatt puhára, aranybarnára sütjük. Ha kihűltek, kanállal kikaparjuk a padlizsánhúst a héjából. Egy keverőtálba rakva összetörjük, hozzáadjuk a petrezselymet, a parmezánt, a bazsalikomot és a fokhagymát, a tojást a sót és a borsot, majd a zsemlemorzsát, míg formálható, kissé kemény masszát kapjunk.
Diónyi golyókat készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk és 5-7 perc alatt kisütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, forrón tálaljuk. (Másnap is puha friss marad a hűtőben tároló dobozba zárva) :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!