Hozzávalók 2 személyre:
- 1/2 bögre fekete lencse (beluga)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szem csicsóka
- pár spenótlevél
- Pálmazsír vagy olivaolaj
- Só
- Fehérbors
Elkészítés:
A hagymát megpucolom, apró kockákra vágom, a zsiradékon, fedő alatt megpárolom. Bele rakom az átmosott lencsét, felöntöm másfél liter vízzel, fűszerekkel, fokhagymával ízesítem és 20 percig főzöm. A csicsókát és a répát megtisztítom, felkockázom. Hozzáadom a leveshez és addig főzöm míg a zöldségek is megpuhulnak. Ekkor rádobom a megmosott spenót leveleket és egy kicsit összeforralom, míg a spenót megfonnyad.
Könnyű, mégis tartalmas és egészséges! Könnyen beilleszthető a 90 napos (azaz 4 napos) szétválasztó diétába, melyről ITT olvashatsz bővebben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!