- 1,5 l víz
- 1 zöldségleveskocka
- 500 gr zöld lencse (lehet konzervből is, figyeljünk a főzési időre!)
- 2 kockákra vágott burgonya
- 2 nagy, kockákra vágott sárgarépa
- 1 hámozott, összevágott paradicsom
- 1 finomra vágott hagyma
- 2 gerezd finomra vágott foghagyma
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A foghagymát az olajon 5 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a lencsét és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát. Ráöntjük a vizet, felforraljuk. Lefedjük és 15 percig főzzük. Beletesszük a burgonyát és a sárgarépát. További 15 percig főzzük. Forrón, pitakenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!