Hozzávalók:
- 1,5 l forró víz
- 4 szelet száraz kenyér
- 4 tojás
- 60 gr frissen reszelt parmezán vagy Pecorino sajt
- 300 gr zsenge mángold vagy spenótlevél
- 300 gr hámozott, összevágott paradicsom (lehet konzerv is)
- 300 gr friss vagy mirelit zöldborsó
- 200 gr frissen fejtett lóbab
- 1 közepes, szeletelt sárgarépa
- 1 finomra aprított zellerszár
- 2 finomra aprított hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 száraz, összemorzsolt csilipaprika
- 5 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát, a zöldborsót, a babot, a sárgarépát, a zellert, a csilit csipetnyi sóval 10 percig pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a mángoldot vagy spenótot, a paradicsomot, és 15 percig együtt főzzük. Ráöntjük a forró vizet, 40 percig gyöngyözve főzzük. Ha szükséges, sózzuk. A tojásokat sóval, borssal, reszelt parmezánnal felverjük. A kenyereket szárazon megpirítjuk, oldalukat bedörzsöljük foghagymával. A fokhagymás kenyeret mélytányérokba rakjuk, a tojásos parmezánt elosztjuk rajtuk. A forró levest rámerjük. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!