2012. november 4.

Toszkán leves


Hozzávalók:

  • 1,5 l forró víz
  • 4 szelet száraz kenyér
  • 4 tojás
  • 60 gr frissen reszelt parmezán vagy Pecorino sajt
  • 300 gr zsenge mángold vagy spenótlevél
  • 300 gr hámozott, összevágott paradicsom (lehet konzerv is)
  • 300 gr friss vagy mirelit zöldborsó
  • 200 gr frissen fejtett lóbab
  • 1 közepes, szeletelt sárgarépa
  • 1 finomra aprított zellerszár
  • 2 finomra aprított hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 száraz, összemorzsolt csilipaprika
  • 5 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:

A hagymát, a zöldborsót, a babot, a sárgarépát, a zellert, a csilit csipetnyi sóval 10 percig pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a mángoldot vagy spenótot, a paradicsomot, és 15 percig együtt főzzük. Ráöntjük a forró vizet, 40 percig gyöngyözve főzzük. Ha szükséges, sózzuk. A tojásokat sóval, borssal, reszelt parmezánnal felverjük. A kenyereket szárazon megpirítjuk, oldalukat bedörzsöljük foghagymával. A fokhagymás kenyeret mélytányérokba rakjuk, a tojásos parmezánt elosztjuk rajtuk. A forró levest rámerjük. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!