- 1 liter zöldségleves (lehet kockából is)
- 300 gr pirított kenyérkocka
- 250 gr hámozott, összevágott paradicsom (konzervből gyorsabb)
- 50 gr csicseriborsó
- 50 gr vesebab
- 50 gr tönkölymag
- 50 gr száraz vajbab
- 50 gr lencse
- 50 gr árpagyöngy
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 zellerszár
- 4 bazsalikomlevél
- 1 petrezselyemág
- 1 zsályalevél
- 125 ml extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A babféléket és a csicseriborsót 12 órán át vízben áztatjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kevés vízben egy órán át főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A lencsét forró vízben 30 perc alatt puhára főzzük. A tönkölymagot is megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Az olajon 5 perc alatt megpároljuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a bazsalikomot, a petrezselymet, a zsályát.
Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a babot, a csicseriborsót, a lencsét, a paradicsomot, az árpagyöngyöt.
Felöntjük a zöldséglevessel, 5-10 percig a hozzávalókat együtt főzzük.
Croutonnal díszítjük, forrón tálaljuk.
Tartalmas erősítő étel hűvös napokra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!