- 1 liter zöldségleves (lehet kockából is)
 - 300 gr pirított kenyérkocka
 - 250 gr hámozott, összevágott paradicsom (konzervből gyorsabb)
 - 50 gr csicseriborsó
 - 50 gr vesebab
 - 50 gr tönkölymag
 - 50 gr száraz vajbab
 - 50 gr lencse
 - 50 gr árpagyöngy
 - 1 hagyma
 - 1 sárgarépa
 - 1 zellerszár
 - 4 bazsalikomlevél
 - 1 petrezselyemág
 - 1 zsályalevél
 - 125 ml extraszűz olívaolaj
 - só és frissen őrölt fekete bors
 
A babféléket és a csicseriborsót 12 órán át vízben áztatjuk. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kevés vízben egy órán át főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
A lencsét forró vízben 30 perc alatt puhára főzzük. A tönkölymagot is megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Az olajon 5 perc alatt megpároljuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a bazsalikomot, a petrezselymet, a zsályát.
Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a babot, a csicseriborsót, a lencsét, a paradicsomot, az árpagyöngyöt.
Felöntjük a zöldséglevessel, 5-10 percig a hozzávalókat együtt főzzük.
Croutonnal díszítjük, forrón tálaljuk.
Tartalmas erősítő étel hűvös napokra.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!