2012. november 3.

Spenótleves csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • 400 gr csicseriborsó
  • 1,5 l zöldségleves (lehet kockából is)
  • 1 szelep héj nélküli, kis kockákra vágott kenyér
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál víz
  • 1 kimagozott, finomra vágott piros csilipaprika
  • 3 gerezd finomra vágott foghagyma
  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 1 evőkanál finomra vágott friss oregánó
  • 1,5 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A kép csak illusztráció
A csicseriborsót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kevés vízben megfonnyasztjuk a spenótot. Lecsöpögtetjük, majd durvára vágjuk és félrerakjuk. Négy evőkanál olajon 5 perc alatt aranysárga-ropogósra sütjük a kenyérkockákat. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, a köménymagot, csilit, az oregánót. Nagyjából 2 percit pároljuk. A keveréket 2 evőkanál vízzel és 2 evőkanál ecettel robotgépben pépesítjük. A maradék olajat közepes tűzön felmelegítjük, beletesszük a spenótot, 2 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a kenyeres keveréket, a pirospaprikát és a csicseriborsót, ráöntjük a zöldséglevest. Felforraljuk. Forrón kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!