Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 400 gr csicseriborsó
- 1,5 l zöldségleves (lehet kockából is)
- 1 szelep héj nélküli, kis kockákra vágott kenyér
- 2 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál víz
- 1 kimagozott, finomra vágott piros csilipaprika
- 3 gerezd finomra vágott foghagyma
- 2 evőkanál fenyőmag
- 1 evőkanál finomra vágott friss oregánó
- 1,5 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál köménymag
- 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
|
A kép csak illusztráció |
A csicseriborsót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. Kevés vízben megfonnyasztjuk a spenótot. Lecsöpögtetjük, majd durvára vágjuk és félrerakjuk. Négy evőkanál olajon 5 perc alatt aranysárga-ropogósra sütjük a kenyérkockákat. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fenyőmagot, a köménymagot, csilit, az oregánót. Nagyjából 2 percit pároljuk. A keveréket 2 evőkanál vízzel és 2 evőkanál ecettel robotgépben pépesítjük. A maradék olajat közepes tűzön felmelegítjük, beletesszük a spenótot, 2 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzárakjuk a kenyeres keveréket, a pirospaprikát és a csicseriborsót, ráöntjük a zöldséglevest. Felforraljuk. Forrón kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!