- 2 liter zöldségleves
- 200 gr éjszakára beáztatott fehér vesebab
- 250 gr spelt tönkölymag
- 250 gr friss vagy mirelit zöldborsó
- 6 db hámozott és finomra vágott paradicsom
- 1 db finomra vágott sárgarépa
- 1 db finomra vágott zellerszár
- 1 db finomra vágott hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db friss zsályalevél
- 6 evőkanál extraszűz olivaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A beáztatott babot, a kissé összenyomott fokhagymát és a zsályaleveleket annyi vízben, amennyi ellepi, körülbelül egy órán át főzzük.
A zsályaleveleket és a fokhagymát kidobjuk, a babot megsózzuk. Leszűrjük. A főzőlevelet félrerakjuk. A bab felét robotgéppel pépesítjük. Az olajon megpirítjuk az összevágott fokhagymát. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, a hagymát és együtt pároljuk tovább.
Ráöntjük a zöldséglevest, belerakjuk a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk.
Letakarjuk és 30 percig közepes hőfokon főzzük. Beleszórjuk a tönkölymagot és további 20 percig főzzük.
Következhet a zöldborsó, a babpüré és a félretett főzőlé. Még 20 percig főzzük. Kevés olajat csurgatunk bele.
Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!