2013. augusztus 21.

Áfonyás muffin


Az áfonyás muffinok elkészítéséhez először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A lágy, szobahőmérsékletű vajat kézzel vagy akár robotgéppel alaposan keverjük el a cukorral, míg krémessé nem válik. 
Üssük fel a tojásokat és egyenként lassan adjuk hozzá a krémhez, folyamatosan keverés közben.
Adjuk hozzá a sót és a szódabikarbónát, valamint vékony sugárban öntve lassan a langyos tejet is egészen addig keverjük, míg habos, homogén állagú nem lesz.
Egy keverőtálba mérjük ki a lisztet, szórjuk rá az élesztőt, adjuk hozzá a vaníliát és alaposan keverjük össze, majd apránként adagoljuk a már elkészített habos vajhoz.

Amikor már az egész tészta krémes és csomómentes, hozzáadjuk a limoncello reszelt héját és az áfonya szemeket, figyelve rá, hogy a hagyjunk díszítésként a muffinok tetejére is, mielőtt a sütőbe tolnánk.
Béleljük ki a muffinsütő formákat a sütőpapírokkal, és töltsük meg őket a muffin tésztával.
Rakjunk pár szem áfonyát a muffinok tetejére és toljuk az előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre.
A sütés végeztével, amikor a muffinok szép aranybarnák, kapcsoljuk le a sütőt és 5 percig hagyjuk pihenni a sütiket a nyitott ajtajú sütőben.
Ezután már kiemelhetőek a formából és hagyjuk őket teljesen kihűlni.



Hozzávalók 12 muffin esetén:

2 egész tojás és egy sárgája
180 gr vaj
200 gr cukor
380 gr liszt
1 tasak élesztőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 tasak vaníliás cukor
250 ml tej
1 limoncello reszelt héja
250 gr friss áfonya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!