2013. augusztus 12.

Gyors, sűrű, vegetáriánus "eddmegleves"

Ez egy szuper recept nem csak bevállalósoknak.
Vegetáriánus barátnőm, Judit és férje néha meglátogatnak bennünket. Ilyenkor mindig felvillanyozódom, mert tudom hogy csak vegetáriánus ételeket esznek és örömmel csatlakozom hozzájuk. Általában együtt főzzük meg az ebédet, ilyenkor szoktam ellesni az egyszerű de fantasztikusan finom ételek receptjeit.

Régen, mikor még gyerek voltam, viccelődve sokszor kaptam a választ a kérdésemre (Mi az ebéd?) : "eddmegleves" 
Ehhez nekem semmi rossz élmény nem főződik, hiszen a válasz lényege az volt, hogy: bármi is az ebéd, az csak finom lehet és lényegében mindegy is mi kerül az asztalra.

Ez a leves pont ezt az élményt hordozza. Mindegy milyen zöldségekből csinálod, csak finom lehet. :-)

De lássuk mi is kell hozzá?

Igazából bármilyen zöldséggel elkészítheted (tök, cukkini, krumpli, karfiol, brokkoli, répa, borsó, paszternák, karalábé, bab, esetleg kevés sütőtök).
Olajon megpirítasz hagymát, és paprikát, fűszereket (bors, bazsalikom, örült fűszerköményt, lestyán, rozmaring) a saját ízlésed szerint bármit. 
Beleteszed a zöldségeket és azt is kicsit párolod majd felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje. Sózod és pirospaprikát teszel hozzá.

A kép www.cuciniamoinsieme.net oldalról van
Amikor majdnem megfőttek a zöldségek 1-2 marék rizst is teszel bele, attól függően, hogy mennyire szeretnéd levesesnek, vagy éppen sűrűnek.
Utóbbi esetben egy gyors, kellemes egytálételt kapsz.

Ha szereted az olasz leveseket, a MINESTRONE-kat, akkor hiba nem lehet, ugyanis majdhogynem ugyanazt az ízvilágot és látványt kapod.


1 megjegyzés:

Köszönöm hozzászólásodat!