Kísérletező kedvemben voltam, úgy döntöttem bővítem a híres vega-fasírt repertoáromat egy újabb recepttel. Korábban vettem lenmagot és zabpelyhet, leginkább reggelire, de úgy gondoltam, kipróbálom mit tudnak egy zöldségfasírtban.
Hozzávalók
- 1 kis konzerv zöldborsó
- 1 nagy répa
- 1 fej vöröshagyma
- zabpehely
- néhány evőkanál lenmag
- 1 tojás
- Só, bors, fűszerek ízlés szerint. Én majoránnát, fokhagymaport, pirospaprikát, csilit és kurkumát használtam
- És, amint utólag kiderült érdemes még egy kis lisztet vagy zsemlemorzsát tenni hozzá, hogy jobban összeálljon.
A répát és a hagymát lereszeljük, a borsókonzervet lecsepegtetjük. A többi hozzávalóval egy tálban összekeverjük. Villával nyomkodjuk jól szét a borsót, az a lényeg, hogy összeálló, formázható masszát kapjunk. Ebből a masszából pogácsákat formálunk és forró olajon kisütjük.
A lenmaggal, zabbal és borsóval egy jó adag növényi fehérjét vehetünk magunkhoz, valamint a zab magas értékes élelmi rostokban is. Adhatjuk körettel, vagy akár köretként, de magában is simán megállja a helyét, hiszen van benne "minden" Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!