Ma már a csapból is az folyik, hogy milyen egészségtelen a burgonyában található keményítő. És noha nem szívesen szembesülünk ezzel a ténnyel, igaz, hogy a magyar konyha egyik kedvenc alapanyagának fogyasztását érdemes mérsékelni. A következő receptet találtam, amellyel egy egészségesebb burgonyapürét készíthetünk:
Hozzávalók:
2 nagy burgonya
1 fej karfiol
1.5 deci tej
2 evőkanál vaj
Só, bors
A burgonyát és karfiolt feldaraboljuk, külön edényekben puhára főzzük. A vajat felolvasztjuk és a tejjel, sóval borssal együtt hozzáadjuk. A megpuhult zöldséget robotgépben összedolgozzuk. Vegánok helyettesíthetik például margarinnal, olívaolajjal, zabtejjel vagy szójatejjel a tejtermékeket.
A kép csak illusztráció
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!