2014. január 10.

Gyógynövényes kókuszvaj habkrém

Karácsonykor, az egyre közeledő ajándékozás és időhiány kapcsán nekiálltunk ötletelni, milyen természetes, saját magunk által megvalósítható kozmetikumokkal tudnánk előrukkolni.
Választásunk a habkrémre esett, mert könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul nem csak testápólóként, de hajápolóként is felhasználható. Szóval két legyet egy csapásra... :-)
Bármikor elkészítheted a krémet, akkor is ha esetleg későn jutott eszedbe, hogy barátnődnek szülinapja lesz, vagy egyszerűen csak szeretnél örömet okozni valakinek.

Szerintem ezt a habkrémet minden megajándékozott értékelni fogja, hiszen a téli időszak eléggé megviseli az ember bőrét. Nem csak a kézfejünk lesz vörös, viszkető és cserepes, de sokaknak teljes testén kiszárad és viszketni kezd a bőr, amint beérkezik a hideg idő.
Így vagyunk ezzel mi is, éppen ezért magunkon is teszteljük a hatást. Két nap alatt nagyon szépen rendbe tette a kezünkön a bőrt.

Hozzávalók:
A krémnek szánt (2 dl, de te csinálhatsz kevesebbet vagy többet is), dermedt állapotú kókuszolajat felolvasztottuk egy edényben, éppen csak, hogy langyos, kézmeleg legyen. Szórtunk bele körömvirágot, majd hagytuk még így melegedni egy ideig, vigyázva hogy a hőmérséklet ne nagyon emelkedjen, a növényi hatóanyagok megmaradjanak és a kókuszolajba kerüljenek.
20 perc után leszűrtük és megvártuk, amíg már nem folyékony, de nem is dermedt állapotba kerül a kókuszolaj. (Biztosan tudod milyen az amikor a mécsesből kifolyó olvadék elkezd hártyásodni, szilárdulni.) Ez az az állapot, amikor a botmixerrel elkezdtük felverni, akár a tejszínt, hogy ahhoz hasonló, habos állapotú krémet kapjunk. Összetéveszthetetlen a könnyű, habos állag. Ekkor tégelyekbe szedtük és a tetejüket szárított körömvirág szirmokkal díszítettük. (Milyen klassz lehet a levendulás is igaz?)
A felverés folyamán tetszés szerint adagolhatunk hozzá illóolajat is.  Az így kapott krém kiválóan alkalmas testápolónak, kézkrémnek, vagy hajpakolásnak is.
Habos állaga miatt selymes, bár zsíros réteget képez, azonban tapasztalatunk szerint könnyebben felszívódik, mint egy testes-zsíros, hagyományos testápoló. 

Nagyon megszerettük, még mókának is jó ha a gyerekekkel együtt készítjük el.

Remélem Ti is kedvet kaptatok az ügyeskedéshez :-)
Az alapanyagokat és tégelyeket megrendelhetitek a Zöld Malom Webáruházban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!