- 4 focacciatekercs vagy 1 nagy focacciatészta
- 125 g frissen reszelt provolone sajt
- 8 szelet szalámi
- 4 vékonyra szeletelt konzerv articsókaszív
- 1 csokor rukkola
- olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Felmelegítjük a szendvicssütőt. Félbevágjuk a focacciatésztát. A tésztaszeletek tetejét beborítjuk szalámival, a vékonyra szeletelt articsókával, a reszelt sajttal és a rukkolával. Sózzuk, borsozzuk. A tetejükre helyezzük a tésztaszeletek másik felét, akár a kenyérszendvicsek esetében. A szendvicseket megspricceljük olívaolajjal, majd a szendvicssütőbe helyezzük. 3-4 percig sütjük, amíg mindenhol átforrósodik. Melegen tálaljuk.
Ez jól hangzik!
VálaszTörlés