2012. december 25.

Gyógyfürdő

A gyógynövények használata nagyon kellemes és egyszerű ha forró fürdőként élvezzük. Számos módon adhatunk gyógynövényeket a fürdővizünkhöz. Használhatunk hígított olajeszenciát (egy csepp eszencia és egy csepp olaj, például szezámolaj keverékkel).
Lógathatunk szárított  vagy friss aromás gyógynövénnyel teli muszlin zsákot a forró vízbe, vagy 600 ml erős forrázatot (kétszeres vagy háromszoros gyógynövényadaggal készítve) önthetünk hozzá.
10-20 percig fürödjünk ebben a vízben.

A növények gyógyító ereje ilyenkor felszívódik a meleg víztől kitágult bőr pórusain keresztül. Az olajokat a fürdőzés során keletkező gőz is továbbítja. Belélegezzük, és az orrunkon és a szánkon keresztül bejut a tüdőnkbe, majd a vérkeringésünkbe. Az orrból az idegrendszeren keresztül az olaj által közvetített információ az agyba is eljut.
Gyógyfürdő alkalmazásakor az emésztőrendszer kimarad a folyamatból, szemben azokkal a módszerekkel, amikor a szájon át vesszük be az orvosságokat.
Nyugtatóan hat az idegrendszerre és segít levezetni a mentális és érzelmi feszültséget.
A levendulának, bazsalikomnak, rózsának és kamillának nemcsak jó illata van, de relaxáló hatásúak is. Enyhítik a feszültséget, megnyugtatják az idegeket és pihentető alvást biztosítanak.
A kamilla jó hatással van a nyűgös kisgyerekekre, főleg ha betegek, mivel elősegíti az alvásukat. Antimikrobás tulajdonságainak köszönhetően a természet egyik legjobb gyógyszere, mely segít legyőzni a fertőzést és serkenti a regenerálódást.
A rozmaringos fürdő serkenti a véráramlást az agyba, így fokozottabb éberséget és koncentráció képességet okoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!