2012. december 27.

Könnyű légzés - inhalálás

A forró borsmenta-, kakukkfű- és kertisarkantyúka- tea aromás gőzének inhalálása hatásosan tisztítja a légutakat. Jól ismert, hogy a borsmenta tisztítja a nyálkahártyát, míg a kakukkfű és a kerti sarkantyúka élénkít és stimulál, segít leküzdeni a fertőzést és tisztítja a hurutot.

Hozzávalók: 3-3 teáskanál friss, vagy 2-2 teáskanál szárított kakukkfű, borsmenta és kerti sarkantyúka, 1 1/4 liter forrásban lévő víz.

Elkészítés:
  1. Tegyük a gyógynövényeket egy teáskannába
  2. Öntsük rá a forrásban lévő vizet és hagyjuk állni 15 percig
  3. Szűrjük át egy finom szűrőn egy nagy tálba, és dobjuk ki a növényeket
Felhasználás:
Helyezzük a tálat az asztalra, fejünkre borítsunk törölközőt és a tál fölé hajolva lélegezzük be a csodálatos, aromás gőzt, körülbelül 10 percig, vagy amíg nem érezzük az orrunk és mellkasunk tisztulását. Ismételjük meg 2-3 alkalommal naponta.

Tudtad? A borsmenta mentol olajat tartalmaz és erős nyálkahártya serkentő.

Kipróbálhatod még ezt is:                                                                                                                                             
Inhalálható a levendula, a rozmaring, a gyömbér, a fahéj vagy kamilla illóolaja, csepegtethetjük a fürdővízbe vagy masszírozzuk be vele az orrunk és arcüregünk környékét.                                                                       
Hagyjuk ki étkezéseinkből a búzát, a tejtermékeket és a cukrot. Ihatunk a fenti nővényekből vagy                        keskenylevelű kasvirágból, kakukkfűből, gyömbérből, fahéjból, cickafarkból, kamillából, apróbojtorjánból           vagy réti legyezőfűből készített teát 3-6 alkalommal naponta.