2012. december 25.

Sárgarépaleves sült rizzsel

A kép illusztráció!
Hozzávalók:
  • 500 ml tej
  • 250 ml tejszin
  • 100 gr rizs
  • 500 gr finomra vágott sárgarépa
  • 1 finomra vágott hagyma
  • csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál extraszűz olivaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A rizst 12-15 perc alatt forró, sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük és papírtörlőn szétterítjük. A sárgarépát és a hagymát olajon megpároljuk. Hozzáöntünk 250 ml tejet. Sózzuk, borsozzuk és lefedjük. Lassú tűzön 20 percig pároljuk. Ha elfő a leve, adunk még hozzá tejet. A hozzávalókat a maradék tejjel és a tejszínnel robotgépben pépesítjük. Sózzuk és szerecsendióval ízesítjük. A puhára főtt rizst olajon aranyszínűre pirítjuk. Papírtörlőn szárítjuk, s végül a levest a sült rizzsel díszítve, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!