A kép illusztráció! |
- 500 ml tej
- 250 ml tejszin
- 100 gr rizs
- 500 gr finomra vágott sárgarépa
- 1 finomra vágott hagyma
- csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál extraszűz olivaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A rizst 12-15 perc alatt forró, sós vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük és papírtörlőn szétterítjük. A sárgarépát és a hagymát olajon megpároljuk. Hozzáöntünk 250 ml tejet. Sózzuk, borsozzuk és lefedjük. Lassú tűzön 20 percig pároljuk. Ha elfő a leve, adunk még hozzá tejet. A hozzávalókat a maradék tejjel és a tejszínnel robotgépben pépesítjük. Sózzuk és szerecsendióval ízesítjük. A puhára főtt rizst olajon aranyszínűre pirítjuk. Papírtörlőn szárítjuk, s végül a levest a sült rizzsel díszítve, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!