Ezen a héten úgy gondolom már sokan otthon maradnak szeretteikkel, az évben visszamaradt szabadságukat kiveszik.
A mostani receptet egy kis inspirációnak szánom keddre, a későn kelőknek! Ne várjanak üres pocakkal ebédig, induljon a nap egy finom, meleg, könnyű tízóraival!
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 kis kerek kecskesajt
- 4 szelet pirított kenyér
- 250 gr zöldsalátakeverék
- 1 citrom leve
- 1 nagy csomó friss bazsalikom
- 1 friss pradicsom
- 125 ml extraszűz olivaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A bazsalikomot az olaj felével robotgépben turmixoljuk. A salátát és a paradicsom szeleteket elosztjuk 4 tálon, meghintjük olajjal és citromlével. Sózzuk, borsozzuk. Egy felforrósított grillserpenyőben átmelegítjük a kecskesajtot, meglocsoljuk a bazsalikom dresszinggel, és a tálra rendezzük. Pirítóssal kínáljuk.
Rendezhetjük rögtön a pirítósra is a hozzávalókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!