2012. december 17.

Meleg bazsalikomos kecskesajt

Ezen a héten úgy gondolom már sokan otthon maradnak szeretteikkel, az évben visszamaradt szabadságukat kiveszik. 
A mostani receptet egy kis inspirációnak szánom keddre, a későn kelőknek! Ne várjanak üres pocakkal ebédig, induljon a nap egy finom, meleg, könnyű tízóraival!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kis kerek kecskesajt
  • 4 szelet pirított kenyér
  • 250 gr zöldsalátakeverék
  • 1 citrom leve
  • 1 nagy csomó friss bazsalikom
  • 1 friss pradicsom
  • 125 ml extraszűz olivaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors 
Elkészítés:
A bazsalikomot az olaj felével robotgépben turmixoljuk. A salátát és a paradicsom szeleteket elosztjuk 4 tálon, meghintjük olajjal és citromlével. Sózzuk, borsozzuk. Egy felforrósított grillserpenyőben átmelegítjük a kecskesajtot, meglocsoljuk a bazsalikom dresszinggel, és a tálra rendezzük. Pirítóssal kínáljuk.
Rendezhetjük rögtön a pirítósra is a hozzávalókat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!