2012. december 21.

Baconös és gombás pizza

Hozzávalók:
  • 30 cm átmérőjű, kész pizzatészta
  • 250 g vékonyan szeletelt gomba
  • 125 g frissen reszelt mozzarella sajt
  • 60 g sűrített paradicsom
  • 30 g rukkola
  • 3 szelet baconszalonna
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). A bacont és a gombát hirtelen kisütjük az olajon. A gomba körülbelül 5 perc alatt puhul meg. Félrehúzzuk a tűzről. Az elősütött pizzát megkenjük a sűrített paradicsommal. A tetejére halmozzuk a gombát, a bacont, a vékony szeletekre vágott mogyoróhagymát és a reszelt mozzarellát. Úgy 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. A tetejére szórjuk a rukkolát, aztán sózzuk és borsozzuk. Forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!