- 30 cm átmérőjű, kész pizzatészta
- 250 g vékonyan szeletelt gomba
- 125 g frissen reszelt mozzarella sajt
- 60 g sűrített paradicsom
- 30 g rukkola
- 3 szelet baconszalonna
- 2 mogyoróhagyma
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 230 fokra (gáztűzhelynél 8-as fokozat). A bacont és a gombát hirtelen kisütjük az olajon. A gomba körülbelül 5 perc alatt puhul meg. Félrehúzzuk a tűzről. Az elősütött pizzát megkenjük a sűrített paradicsommal. A tetejére halmozzuk a gombát, a bacont, a vékony szeletekre vágott mogyoróhagymát és a reszelt mozzarellát. Úgy 12-15 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz. A tetejére szórjuk a rukkolát, aztán sózzuk és borsozzuk. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!