2012. december 24.

Töltött kalács

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 500 gr fehér liszt
  • 1 tojás
  • 30 gr friss vagy 2 zacskó (2x7 gr) száraz élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 250 ml meleg víz
  • 2 evőkanál tej
  • 125 gr vaj
  • csipetnyi só
A töltelékhez:
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej
  • 150 gr lágy kecskesajt
  • 90 gr, kockákra vágott mozzarella sajt
  • 1 gerezd finomra aprított fokhagyma
  • frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az élesztőt, a cukrot 125 ml vízben 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, az élesztőt, a vajat, a tojást és a sót összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék vizet és tejet, sima tésztát gyúrva. Tiszta konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy 28 centiméteres sütőformát, s a tésztát belesimítjuk. Összekeverjük a kecskesajtot, a mozarellát, a fokhagymát, az őrölt borsot. A masszából golyókat formázunk, szorosan a tésztára tesszük. Mintegy 30 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-s fokozat). A tojást a tejjel felverjük, és megkenjük a sajtgolyókat. Körülbelül 30 perc alatt világosbarnára sütjük a kalácsot. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!