2013. április 9.

Burgonya-, zöldbab-, és sajtsaláta


Lassan (nagyon lassan), elérkezik az újburgonya szezonja is. Éppen ezért került terítékre ez a saláta, hogy a friss, tavaszi roppanós ízeket ötvözzük a mediterrán olívaolajjal, balzsamecettel. Zöldbabot fagyasztottat is használhatunk hozzá, ha még maradt a tavalyi termésből.

Jó egészséget kívánok hozzá!

Hozzávalók:
  • 500 g félbevágott, megsikált újburgonya
  • 250 g zöldbab
  • 125 g szeletelt feta sajt
  • 80 g durvára tört dió
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:

Forró vízben 2-3 perc alatt ropogósra főzzük a zöldbabot. Szűrőkanállal kiszedjük, lehűtjük hideg vízben, majd alaposan lecsöpögtetjük. Nagy salátástálba öntjük. A burgonyát is megfőzzük a vízben, körülbelül 10 perc alatt megpuhítjuk. Leszűrjük, lehűtjük hideg vízben. A burgonyát is a zöldbabos tálba rakjuk. Felmelegítünk egy kisebb serpenyőt, felforrósítunk benne 2 teáskanálnyi olajat. A diót 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. A pirított diót, a szeletelt feta sajtot a zöldbabhoz és a burgonyához adjuk. Az öntethez a maradék olajat, a balzsamecetet, a sót és a frissen őrölt fekete borsot csavaros kupakú üvegbe öntjük, szorosan lezárjuk. Alaposan összekeverjük. A dresszinget a burgonyás keverékre öntjük, és óvatosan összerázzuk.
(Forrás: Villámkonyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!