Lassan (nagyon lassan), elérkezik az újburgonya szezonja is. Éppen ezért került terítékre ez a saláta, hogy a friss, tavaszi roppanós ízeket ötvözzük a mediterrán olívaolajjal, balzsamecettel. Zöldbabot fagyasztottat is használhatunk hozzá, ha még maradt a tavalyi termésből.
Jó egészséget kívánok hozzá!
Hozzávalók:
- 500 g félbevágott, megsikált újburgonya
- 250 g zöldbab
- 125 g szeletelt feta sajt
- 80 g durvára tört dió
- 60 ml extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Forró vízben 2-3 perc alatt ropogósra főzzük a zöldbabot. Szűrőkanállal kiszedjük, lehűtjük hideg vízben, majd alaposan lecsöpögtetjük. Nagy salátástálba öntjük. A burgonyát is megfőzzük a vízben, körülbelül 10 perc alatt megpuhítjuk. Leszűrjük, lehűtjük hideg vízben. A burgonyát is a zöldbabos tálba rakjuk. Felmelegítünk egy kisebb serpenyőt, felforrósítunk benne 2 teáskanálnyi olajat. A diót 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. A pirított diót, a szeletelt feta sajtot a zöldbabhoz és a burgonyához adjuk. Az öntethez a maradék olajat, a balzsamecetet, a sót és a frissen őrölt fekete borsot csavaros kupakú üvegbe öntjük, szorosan lezárjuk. Alaposan összekeverjük. A dresszinget a burgonyás keverékre öntjük, és óvatosan összerázzuk.
(Forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!