Friss, de mégsem. Vagy igen? Döntsétek el Ti! Főtt étel, melyhez nyersen, frissen adunk hozzá két édes zöldséget. Hogy miért jó ez? Mert nem főzzük el zöldségekben található vitaminokat és a mikroelemeket. Létfontosságú enzimeket juttatunk a szervezetbe, melyek az emésztéshez nélkülözhetetlenek és nem a saját szervezetünkből vonjuk el azokat.
Hozzávalók:
- 250 g basmati rizs
- 375 ml zöldségalaplé
- 50 g pirított, durvára vágott kesudió
- 2 finomra reszelt sárgarépa
- 2 finomra reszelt salátacukkini
- 1 finomra vágott hagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 4 korianderág levelei
- 1 rúd fahéj
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzátesszük a kurkumát, a fahéjrudat és a rizst. Felöntjük alaplével. Lefedjük, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg meg a rizs meg nem puhul; körülbelül 12-15 perc alatt szívja magába az összes alaplevet. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és reszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk. Kidobjuk a fahéjrudat. Belekeverjük a kesudiót. Tányérokra kanalazzuk. Korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!