2013. április 9.

Sárgarépás, cukkinis, kesudiós piláf

Friss, de mégsem. Vagy igen? Döntsétek el Ti! Főtt étel, melyhez nyersen, frissen adunk hozzá két édes zöldséget. Hogy miért jó ez? Mert nem főzzük el zöldségekben található vitaminokat és a mikroelemeket. Létfontosságú enzimeket juttatunk a szervezetbe, melyek az emésztéshez nélkülözhetetlenek és nem a saját szervezetünkből vonjuk el azokat.

Hozzávalók:
  • 250 g basmati rizs
  • 375 ml zöldségalaplé
  • 50 g pirított, durvára vágott kesudió
  • 2 finomra reszelt sárgarépa
  • 2 finomra reszelt salátacukkini
  • 1 finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd  finomra vágott fokhagyma
  • 4 korianderág levelei
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzátesszük a kurkumát, a fahéjrudat és a rizst. Felöntjük alaplével. Lefedjük, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg meg a rizs meg nem puhul; körülbelül 12-15 perc alatt szívja magába az összes alaplevet. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és reszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk. Kidobjuk a fahéjrudat. Belekeverjük a kesudiót. Tányérokra kanalazzuk. Korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!