Akárhogy is vesszük, a természet jócskán késésben van. A borsó ilyenkor már rég hajtani szokott. Kedvenc "zöldem" még a spenót. Csak úgy nyersen, salátába is szoktam tenni, vagy lének lecentrifugálom sok más okos zöldség és gyümölcs mellett. Ennek az ételnek is az egyik alapanyaga a friss, roppanós spenót, melynek még a szárát sem szoktam levenni. Minél kevesebb ideig éri hőhatás, annál több természetes alkotóelemét őrizhetjük meg.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 500 g casarecce (csavart tészta)
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv) + a leve
- 125 g zsenge spenótlevél
- 3 kimagozott, finomra vágott, piros csilipaprika
- 1 finomra vágott hagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. A hagymát, a fokhagymát, a csilit puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot. Óvatosan főzzük, időnkét megkevergetjük, 5-8 perc alatt besűrítjük. Belekeverjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. Hozzákeverjük a paradicsomos szószt és a spenótot. Összerázzuk a tésztát, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük. Forrón tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)
(Forrás: Villámkonyha)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!