2013. április 13.

Spenótos tészta arrabiata mártással

Akárhogy is vesszük, a természet jócskán késésben van. A borsó ilyenkor már rég hajtani szokott. Kedvenc "zöldem" még a spenót. Csak úgy nyersen, salátába is szoktam tenni, vagy lének lecentrifugálom sok más okos zöldség és gyümölcs mellett. Ennek az ételnek is az egyik alapanyaga a friss, roppanós spenót, melynek még a szárát sem szoktam levenni. Minél kevesebb ideig éri hőhatás, annál több természetes alkotóelemét őrizhetjük meg.

Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztát nagy edényben, sós, forró vízben al dente főzzük. Közben az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben. A hagymát, a fokhagymát, a csilit puhára pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot. Óvatosan főzzük, időnkét megkevergetjük, 5-8 perc alatt besűrítjük. Belekeverjük a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk. Leszűrjük a tésztát, visszarakjuk az edénybe. Hozzákeverjük a paradicsomos szószt és a spenótot. Összerázzuk a tésztát, és alacsony hőfokon még néhány percig melegítjük. Forrón tálaljuk.
(Forrás: Villámkonyha)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!