2013. április 16.

Paradicsom-krémleves

A hagyományos magyar paradicsomleves kevesebb hozzávalót igényel, de garantált, hogy ez a kissé fűszeresebb, a tejszíntől lágyabb változat is nagy sikert fog aratni. :-)

Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomot, az alaplevet, a babérlevelet és a cukrot. Fakanállal összenyomkodjuk a paradicsomot. Felforraljuk. Letakarjuk, alacsony hőfokon 10 percig gyöngyözve főzzük. Kivesszük a babérleveleket. A levest robotgépben vagy mixerben krémesre keverjük, azután visszaöntjük az edénybe. Belekeverjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Még további 5 percig főzzük, alacsony hőfokon. Levesestálakba kanalazzuk, bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!