A hagyományos magyar paradicsomleves kevesebb hozzávalót igényel, de garantált, hogy ez a kissé fűszeresebb, a tejszíntől lágyabb változat is nagy sikert fog aratni. :-)
Hozzávalók:
- 375 ml csirke- vagy zöldségalaplé
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv) + a leve
- 125 ml zsírszegény tejszín
- 1 finomra vágott hagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
- bazsalikom a díszítéshez
A hagymát és a fokhagymát körülbelül 3 perc alatt puhára pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomot, az alaplevet, a babérlevelet és a cukrot. Fakanállal összenyomkodjuk a paradicsomot. Felforraljuk. Letakarjuk, alacsony hőfokon 10 percig gyöngyözve főzzük. Kivesszük a babérleveleket. A levest robotgépben vagy mixerben krémesre keverjük, azután visszaöntjük az edénybe. Belekeverjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Még további 5 percig főzzük, alacsony hőfokon. Levesestálakba kanalazzuk, bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!