A friss apró újkrumplik megérkeztéig még van időnk elhasználni a tavalyról maradt közepes méretű burgonyákat, melyek tökéletesek lesznek ehhez a recepthez.
Nem is tudom miért, hirtelen odaképzeltem magam Norvégiába, egy izgalmas lazachorgászat fáradt estéjére, a jól megérdemelt vacsorához...
Hozzávalók:
- 4 közepes burgonya
- 125 g durvára vágott füstölt lazac
- 90 ml tejföl
- 1 evőkanál finomra vágott snidling
- só és frissen őrölt fekete bors
- zöldsaláta a tálaláshoz
A burgonyákat legalább 4 helyen átszúrjuk egy hurkapálcikával. Sütőben fél órát sütjük magas fokozaton, majd megforgatjuk a burgonyákat, és további 20 percig sütjük. Kivesszük és becsomagoljuk alumíniumfóliába. Úgy 5 percre félrerakjuk. A tejfölt, a füstölt lazacot és a snidlinget összekeverjük egy kis tálban. Az alumíniumfóliát eltávolítjuk a burgonyáról. A tetejét két helyen bemetsszük, és óvatosan szétnyitjuk. Beletöltjük a füstölt lazacos keveréket. Sózzuk, borsozzuk. Zöldsalátával tálaljuk, forrón.
Ha nem is megyünk el Norvégiába, hanem baráti körben itthon próbáljuk ki a receptet egy kellemes tavaszi-nyári estén, érdemes nekifutni a hamuban sült változatnak is... :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!