2013. április 19.

Töltött burgonya

A friss apró újkrumplik megérkeztéig még van időnk elhasználni a tavalyról maradt közepes méretű burgonyákat, melyek tökéletesek lesznek ehhez a recepthez.
Nem is tudom miért, hirtelen odaképzeltem magam Norvégiába, egy izgalmas lazachorgászat fáradt estéjére, a jól megérdemelt vacsorához...

Hozzávalók:
  • 4 közepes burgonya
  • 125 g durvára vágott füstölt lazac
  • 90 ml tejföl
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • zöldsaláta a tálaláshoz
Elkészítés:
A burgonyákat legalább 4 helyen átszúrjuk egy hurkapálcikával. Sütőben  fél órát sütjük magas fokozaton, majd megforgatjuk a burgonyákat, és további 20 percig sütjük. Kivesszük és becsomagoljuk alumíniumfóliába. Úgy 5 percre félrerakjuk. A tejfölt, a füstölt lazacot és a snidlinget összekeverjük egy kis tálban. Az alumíniumfóliát eltávolítjuk a burgonyáról. A tetejét két helyen bemetsszük, és óvatosan szétnyitjuk. Beletöltjük a füstölt lazacos keveréket. Sózzuk, borsozzuk. Zöldsalátával tálaljuk, forrón.

Ha nem is megyünk el Norvégiába, hanem  baráti körben itthon próbáljuk ki a receptet egy kellemes tavaszi-nyári estén, érdemes nekifutni a hamuban sült változatnak is... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!