2013. április 10.

Khadí tus- és habfürdők az Ayurveda egy cseppje

Szeretném bemutatni Nektek, a KHADÍ ayurvedikus testápoló család legújabb tagjait, a tus- és habfürdőket.
Négy fajta van belőle, ezek közül most az AMLA és NEROLI tartalmúval kezdeném, mely minden bőrtípus gyengéd tisztítására alkalmas.

Kíméletesen és alaposan tisztít. Különösen alkalmas száraz és érzékeny bőr ápolására. Segít megőrizni a bőr saját nedvességét, támogatja a bőr természetes regenerálódását. Az amla mélyen tisztít, a vetiver megelőzi a bőr szárazságát. A neem tisztít, a manjistha egészséges tónust biztosít, a neroli illóolaj pedig fiatalító hatással van a bőrre. A neroli illata kedvezően hat az érzelmekre, lelkiállapotra. 
A termék pH-értéke 5,5, kémhatása bőrsemleges, így nem borítja fel a bőr természetes egyensúlyát.
Nem tartalmaz szulfátot, alkoholt, mesterséges színezéket és szintetikus illatanyagot.
Állatokon nem tesztelt termék, 100%-ban vegán. BDIH által ellenőrzött natúrkozmetikum
Kiszerelés: 210 ml

Mit érdemes tudnunk az Amláról mint gyógynövényről?

Amla (Emblica officinalis)
Az amla, más néven indiai egres az ayurvéda egyik legfontosabb gyógynövénye. A tradicionális indiai orvoslásban a növény minden részét feldolgozzák, és különböző készítményekhez használják fel őket.
Gyümölcse kimagasló mennyiségű C-vitamint tartalmaz, húszszor annyit, mint a narancsban van. Ezen kívül polifenolokat, és egyéb olyan anyagokat is tartalmaz, melyek alkalmassá teszik az egészség megőrzésére.
Gyógyhatásai: Erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, segíti a szervezet öngyógyulását, szépítő hatása van. Savlekötő, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, vértisztító, emésztésjavító, hashajtó, májvédő, összehúzó, vérzéscsillapító, antioxidáns, szíverősítő, tápláló, szemgyógyító, afrodiziákum.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!