2013. április 11.

Spenótos és feta sajtos saláta krutonnal

Egyes nemzetek előszeretettel alkalmaznak bizonyos növényeket receptjeikben, míg mi csak egy-egy étel elkészítésére használjuk azt a hagyományos magyar konyhán.
Szerintem ilyen mostoha növényünk a spenót (bár lehet velem vitatkozni).
Pont ezért hoztam ismét egy olyan receptet, melybe szintén spenót szükségeltetik, megbolondítva egy kevés napon szárított paradicsommal, feta sajttal. Továbbra is a nyers felhasználási módot szponzorálom... Hiába, hosszú volt a tél, sötét, borongós napokat kaptunk a tavasztól, de itt a vége, fuss el véle, jöhet a napsütés és a vitamin hegyek!
Fehérborecet
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szárított paradicsom olivaolajban A kenyérkockákat 1 evőkanálnyi olajon, közepes hőfokon ropogósra és aranyszínűre sütjük 5-7 perc alatt. Konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A napon szárított paradicsomot, a spenótot és a feta sajtot összeforgatjuk egy nagy tálban. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a fehérborecettel. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a krutont. Alaposan összerázzuk, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!