Egyes nemzetek előszeretettel alkalmaznak bizonyos növényeket receptjeikben, míg mi csak egy-egy étel elkészítésére használjuk azt a hagyományos magyar konyhán.
Szerintem ilyen mostoha növényünk a spenót (bár lehet velem vitatkozni).
Pont ezért hoztam ismét egy olyan receptet, melybe szintén spenót szükségeltetik, megbolondítva egy kevés napon szárított paradicsommal, feta sajttal. Továbbra is a nyers felhasználási módot szponzorálom... Hiába, hosszú volt a tél, sötét, borongós napokat kaptunk a tavasztól, de itt a vége, fuss el véle, jöhet a napsütés és a vitamin hegyek!
Hozzávalók:
- 1/2 felkockázott bagett (francia kenyér)
- 150 g feta sajt
- 150 g olajos, napon szárított paradicsom
- 150 g zsenge spenótlevél
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A kenyérkockákat 1 evőkanálnyi olajon, közepes hőfokon ropogósra és aranyszínűre sütjük 5-7 perc alatt. Konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A napon szárított paradicsomot, a spenótot és a feta sajtot összeforgatjuk egy nagy tálban. Meglocsoljuk a maradék olajjal és a fehérborecettel. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a krutont. Alaposan összerázzuk, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!