Hozzávalók:
- 12 db rózsafej szirma (illatos és fertőtlenítő)
- 50 dkg cukor
- 1 teáskanál összetört szegfűszeg
- másfél citrom leve
- néhány evőkanál rózsavíz
Lemossuk és összetörjük a szirmokat. Elkeverjük a cukorral, majd 12 órát pihentetjük. Ragacsos, nyúlós, rózsás lesz... :-)
Néhány percig melegítjük. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a citromlevet. Amikor a cukor elolvad, leszűrjük és még visszatesszük a tűzre, 20 percig főzzük. Akkor jó, ha aranyló karamella színe lesz és besűrűsödik.
Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, elkeverjük és tégelyekbe töltjük.
1 évig eláll.
Kerti Patika - James Wong (Spektrum Home)
Ennek az etnobotanikusnak nagyon klassz receptjei vannak. Köszi, hogy megosztottad.
VálaszTörlésSzívesen :-) Én is nagyon szeretem a sorozatát.
Törlés