Az ünnepekre jó ha betárazunk pár variálható alapanyaggal, így nem érhet minket meglepetés, ha elfogy a kenyér... :-) de egyszerűen vihetünk így változatosságot hétköznapi étkezésünkbe is ha netán a terveink között szerepel étrendünk színesebbé tétele.
Hozzávalók:
- 4 nagy, mexikói tortilla
- 60 g rukkola
- 8 szelet svájci sajt
- 4 nagy szelet sonka
- 2 evőkanál majonéz
- 1 kimagozott, vékony szeletekre vágott avokádó
- olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A tortillákat kiterítjük egy tiszta munkafelületen. Valamennyit lefedjük a sonkaszeletekkel, majd megkenjük majonézzel. A tortillák feléig rárakjuk a szeletekre vágott avokádót, a sajtot és a rukkolát. Sózzuk, borsozzuk. A tortillák mindegyikét félbehajtjuk. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt. Megspricceljük olajjal a tortillákat. Mindkét oldalukat aranyszínűre és ropogósra sütjük, ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe. Melegen tálaljuk.
(Lányomnál elsöprő sikert aratott, és ez nagy szó! :-) )
(Lányomnál elsöprő sikert aratott, és ez nagy szó! :-) )
Én is szeretem!
VálaszTörlés