2014. március 16.

Diós tészta a megmentő :-)


Idejét sem tudom már, mikor csináltam legutóbb diós tésztát... pedig gyerek koromban sokszor került a tányérra ez az egyszerű étel. Most a szénhidrát napon nosztalgiával teli várakozással állok neki újra az ebéd elkészítésének.
Aki nem diétázik a családban, annak kerül húsleves a tányérjába, majd rizs és rántott párizsi. (Fiam nagy kedvence, bár én nem tartom egészségesnek ezeket a trancsírozott cuccokat. Néha még belefér. Rendben.)
Szerencsére a diós tésztát lányom és férjem is szeretik, ezért  ez nem csak a szénhidrát nap kapcsán bizonyul jó választásnak.

Diót, frisset, gyönyörűen megpucolva még pénteken a piacon vettem, ebből daráltam egy keveset.
Édesítőszerként ismét az eritritolt használom, így alacsonyabb kalóriatartalmú lesz az ebéd.

Igyekszem csak annyi tésztát készíteni, amennyi pont elég lesz, hogy változatosabb legyen a napi étkezés és vacsorára más kerüljön az asztalra... lehet rizssaláta lesz? Vagy japán maki? (japán maki a nyerőbb :-) )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!