Nagyon szeretem ezt a japán ételt, de mivel pénztárcám nem engedheti meg, hogy éttermekben étkezzek, ezért ha kedvem van hozzá, pár alapanyagot beszerzek és itthon készítek magamnak. A vega, zöldséges változatokat szeretem, így a tegnap esti Maki is szép szín és ízorgia lett. :-) Mivel szénhidrát nap volt, a rizs tökéletes választás.
Hozzávalók:
- Sushi rizs
- víz
- rizsecet
- só
- cukor (eritritol)
- Nori lap
- sült paprika
- uborka
- újhagyma
- wasabi mustár
- szójaszósz
- pácolt gyömbér
A rizst a leírásnak megfelelően elkészítem, majd a rizsecetet a sóval és a cukorral elkeverem, a rizshez adom, jól összeforgatom, hagyom pihenni.
Amikor kihűlt, a Nori lapon elrendezem vékony rétegben a rizst, egyik felénél kb 1-2 cm-t szabadon hagyva. A csíkokra vágott zöldséget egy sávban a rizsre rendezem és mint a kakaós csigát, elkezdem feltekerni jó szorosan (jó ha van otthon sushi tekerőnk). Ha ez kész van, a létrejött rudat felszeletelem ujjnyi vastag karikákra. Tálra rendezem. Külön tányérkában adok hozzá pácolt gyömbért, wasabi mustárt és szójaszószt mártogatni.
Jó étvágyat kívánok! :-)
ui: 7. nap / jobb a közérzetem, mozgékonyabb vagyok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!