2014. március 11.

Medvehagymás egytálétel

Ismét itt van a medvehagyma szezonja :-) Sikerült egy gyönyörű friss csokorral vásárolnom belőle. Gyorsan össze is ütöttem egy kétszemélyes keményítőnapos adagot magamnak ebédre és vacsorára.

Hozzávalók:

  • Kókuszzsír
  • Póréhagyma
  • Fokhagyma
  • Himalája só
  • Borsó
  • Majoranna
  • Borsikafű
  • Burgonya
  • Medvehagyma


A zsíradékon megfonnyasztom a póréhagymát, kicsit meg is pirítom. Erre dobom rá a sóval összetört fokhagymát, a borsót. Kevés vízzel felöntöm és addig párolom míg a borsó félig megpuhul. Ekkor hozzáadom a karikára vágott burgonyát és az egészet puhára párolom. A végén rászórom az apróra vágott medvehagymát, megforgatom és tálalom. Finom, ízletes. :-)

Jó étvágyat kívánok hozzá

Arról, hogy mi a keményítő nap, miért és hogyan alkalmazzuk, ITT olvashatsz! :-D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!