Ezt a receptet tegnap készítettem el szénhidrát nap alkalmából. Nem volt időm beírni ide a blogba, de remélem aki kereste, az megtalálta az erre a napra vonatkozó eddigi recepteket (LINK).
Hozzávalók:
- 3-4 karfiol rózsa
- 1 csésze tarhonya teljes kiőrlésű lisztből
- 2 db paradicsom
- só
- borsika fű
- majoránna
- kakukkfű
- olivaolaj
- aprított medvehagyma (ha nincs szezonja elhagyható, de ha ügyes voltál, akkor idényben vettél egy csomót és olajjal leturmixolva üvegbe zártad)
A paradicsomról lehúzzuk a héját és a fűszerekkel összeturmixoljuk.
Az olajon megpirítjuk a tarhonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a karfiolt, a medvehagymát ízlés szerint, majd víz hozzáadásával a tésztát fedő alatt puhára főzzük.
Néha rá kell nézni és megkavarni, hogy ne ragadjon le, illetve ha szükséges vizet töltsünk alá. Ha jól dolgoztunk, akkor mire megpuhul a tészta pont felszívja a vizet, így majdnem a jól ismert tarhonyás hús állagot kapjuk. (Mikor a tészta majdnem kész volt, levettem a tűzről és hagytam fedő alatt pihenni, ekkor még tovább puhult és felvette a vizet)
Remélem nektek is ízleni fog. Rátok bízom hogy ez a mennyiség a fél fogatokra sem, vagy ebédre éppen elég, esetleg kitart vacsorához is...
Az est fénypontjaként 2 db mini fánkkal zártam a napot. (mert megérdemlem) :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!