2014. március 13.

Medvehagymás, karfiolos tarhonya (vagy csipetke)


Ezt a receptet tegnap készítettem el szénhidrát nap alkalmából. Nem volt időm beírni ide a blogba, de remélem aki kereste, az megtalálta az erre a napra vonatkozó eddigi recepteket  (LINK).

Hozzávalók:

  • 3-4 karfiol rózsa
  • 1 csésze tarhonya teljes kiőrlésű lisztből
  • 2 db paradicsom
  • borsika fű
  • majoránna
  • kakukkfű
  • olivaolaj
  • aprított medvehagyma (ha nincs szezonja elhagyható, de ha ügyes voltál, akkor idényben vettél egy csomót és olajjal leturmixolva üvegbe zártad)

A paradicsomról lehúzzuk a héját és a fűszerekkel összeturmixoljuk.
Az olajon megpirítjuk a tarhonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a karfiolt, a medvehagymát ízlés szerint, majd víz hozzáadásával a tésztát fedő alatt puhára főzzük.
Néha rá kell nézni és megkavarni, hogy ne ragadjon le, illetve ha szükséges vizet töltsünk alá. Ha jól dolgoztunk, akkor mire megpuhul a tészta pont felszívja a vizet, így majdnem a jól ismert tarhonyás hús állagot kapjuk. (Mikor a tészta majdnem kész volt, levettem a tűzről és hagytam fedő alatt pihenni, ekkor még tovább puhult és felvette a vizet)

Remélem nektek is ízleni fog. Rátok bízom hogy ez a mennyiség a fél fogatokra sem, vagy ebédre éppen elég, esetleg kitart vacsorához is...
Az est fénypontjaként 2 db mini fánkkal zártam a napot. (mert megérdemlem) :-D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!