2014. március 18.

Párolt alma banánnal




A tegnap esti gyümölcs vacsora receptjével még tartozom.
Mivel a nyers gyümölcsökből a nap végére kicsit elegem volt, így melegen, átpárolva tálaltam.

Hozzávalók:

  • 1 db alma
  • 1 db banán
  • szegfűszeg
  • őrölt fahéj
  • víz
  • eritritol (ha édesen szereted)
  • aszalt gyümölcsök tetszés szerint
Az almát meghámoztam, feldaraboltam. A banánt szintén. Kevés vízzel fazékba teszem, a fűszerekkel ízesítem és rászórok egy kanálnyi vegyes, apróra vágott aszalt gyümölcsöt. Addig párolom, míg a víz el nem fő, a banán krémes lesz, az alma megpuhul. Ekkorra az aszalt gyümölcsök is felpuhulnak.
Tálalom :-)

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!