A tegnap esti gyümölcs vacsora receptjével még tartozom.
Mivel a nyers gyümölcsökből a nap végére kicsit elegem volt, így melegen, átpárolva tálaltam.
Hozzávalók:
- 1 db alma
- 1 db banán
- szegfűszeg
- őrölt fahéj
- víz
- eritritol (ha édesen szereted)
- aszalt gyümölcsök tetszés szerint
Az almát meghámoztam, feldaraboltam. A banánt szintén. Kevés vízzel fazékba teszem, a fűszerekkel ízesítem és rászórok egy kanálnyi vegyes, apróra vágott aszalt gyümölcsöt. Addig párolom, míg a víz el nem fő, a banán krémes lesz, az alma megpuhul. Ekkorra az aszalt gyümölcsök is felpuhulnak.
Tálalom :-)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!