2012. június 17.

Édes rizs mandulával és sárgabarackkal


Hozzávalók 4 fő részére:

  1. 1 ½ bögre RAPUNZEL édes rizs „Mochi”
  2. ½ bögre almalé
  3. 6 friss sárgabarack
  4. 1 mk kardamom
  5. 1 mk fahéj
  6. ¼ tk frissen reszelt gyömbér
  7. 1 csipet RAPUNZEL tengeri só
  8. 1 tk reszelt citromhéj
  9. kevés RAPUNZEL kakaó
  10. 2 tk RAPUNZEL mandulakrém
  11. 2 tk RAPUNZEL juharszirup
  12. 1 ek RAPUNZEL mogyoró ízlés szerint

Elkészítés:

A rizst kétszer annyi vízben kb. 50 perc alatt főzzük meg. Vágjuk apróra a sárgabarackot. Főzzük fel az almalevelet, adjuk hozzá a gyümölcsöket, fahéjat, kardamomt, gyömbért, sót, citromhéjat és kakaót és pár percig főzzük. Tegyük hozzá a rizst, mandulakrémet, juharszirupot. Vágjuk fel a mogyorót, pirítsuk meg és szórjuk rá az elkészített ételre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!