- 400 gr rizs
- 1 liter kókusztej
- 1 evőkanál finomra vágott hagyma
- 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 5 szegfűszeg
- 1/2 rúd fahéj
- 1-2 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
- 2 evőkanál ghí (tisztított vaj)
- só
A hagymát, a fokhagymát, a szegfűszeget, a fahéjat és a garam masalát a ghíben közepes tűzön egy wokban vagy egy serpenyőben addig pirítjuk, míg illatos nem lesz. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, 3 percig pirítjuk. Ráöntjük a kókusztejet, lefedjük, 12-15 perc alatt puhára főzzük a rizst. (Néha megkeverjük).
A szegfűszeget kidobjuk az ételből. Forrón tálaljuk.
Előkészítés: 15 perc
Főzés: 25 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!