- 500 gr teljes kiőrlésű Rapunzel penne
- 150 gr tofu
- 50 gr blansírozott mandula
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csomó bazsalikom
- 1 kis csomó petrezselyem
- 6 evőkanál extraszűz olivaolaj
- só
A tofut a forró vízben 4 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük és a robotgépben a bazsalikommal, mandulával, petrezselyemmel, a fokhagymával, sóval és olajjal pépesítjük.
A tésztát bő sós vízben al dente* megfőzzük. Leszűrjük, a pépet a tésztára halmozzuk és átforgatjuk. Forrón tálaljuk.
*Olaszországban az "al dente" kifejezés azt jelenti, hogy "éppen megfőtt", vagyis a tésztát főzés közben időnként ellenőrzik. Amint a közepe éppen átfőtt, már nem fehérebb a külső részeknél, azonnal elzárják és szűrik a tésztát. Az olasz tészták soha nem ragacsosak, nincsenek túlfőve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!