2012. június 18.

Penne tofuval

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 500 gr teljes kiőrlésű Rapunzel penne
  • 150 gr tofu
  • 50 gr blansírozott mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csomó bazsalikom
  • 1 kis csomó petrezselyem
  • 6 evőkanál extraszűz olivaolaj
A tofut a forró vízben 4 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük és a robotgépben a bazsalikommal, mandulával, petrezselyemmel, a fokhagymával, sóval és olajjal pépesítjük.
A tésztát bő sós vízben al dente* megfőzzük. Leszűrjük, a pépet a tésztára halmozzuk és átforgatjuk. Forrón tálaljuk.

*Olaszországban az "al dente" kifejezés azt jelenti, hogy "éppen megfőtt", vagyis a tésztát főzés közben időnként ellenőrzik. Amint a közepe éppen átfőtt, már nem fehérebb a külső részeknél, azonnal elzárják és szűrik a tésztát. Az olasz tészták soha nem ragacsosak, nincsenek túlfőve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm hozzászólásodat!