- 400 gr éjszakára beáztatott fehér vesebab
- 500 gr hámozott összevágott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál finomra vágott zöldfűszer keverék (kakukkfű, bazsalikom, oregano)
- 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors
A beáztatott babot egy óra alatt sós vízben megfőzzük. Leszűrjük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A babot sütőformába rakjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a zöldfűszer keveréket és az olajat. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd egy órán át sütjük. Forrón tálaljuk.
(Aki szereti a házias ízeket és húst is eszik az jófajta bio vagy házi kolbásszal kínálhatja, esetleg vegetáriánus kolbásszal a húsmentes étrendet kedvelőinek.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm hozzászólásodat!